עוגת גבינה "בקלאווה" עשירה בטעמים עם שכבת פיסטוק | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה "בקלאווה"

כמו כנאפה אבל בעוגת גבינה עשירה עם שכבת פיצוחים פריכה שתככב בחג

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 12:

  • לאגוזים בדבש:
  • 2 כוסות (200 גרם) תערובת אגוזים, קצוצים גס מאוד (אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים)
  • 3 כפות (60 גרם) דבש
  • 1 כפית קינמון
  • לעוגת הגבינה:
  • 12 עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 100 גרם חמאת תנובה, מומסת ומצוננת
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן - מהדורת חג
  • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור, מנופה
  • 2 כפות (40 גרם) דבש
  • 4 ביצים בגודל L, מופרדות ובטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • לציפוי:
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש השף הלבן, בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים
  • טבעיים, קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה.

  • 02.

    האגוזים בדבש: מערבבים יחד את כל מרכיביהם לתערובת דביקה ומניחים בצד.

  • 03.

    עוגת הגבינה: פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה, וגוזרים אותם לשניים במרכזם בעזרת מספריים.

  • 04.

    מרפדים את תחתית התבנית ודופנותיה בעלי הפילו – לפני שמעבירים כל עלה לתבנית מברישים אותו במעט חמאה מומסת.

  • 05.

    מערבבים היטב בקערה גדולה את הבלילה להכנת עוגת גבינה, הקורנפלור, הדבש והחלמונים.

  • 06.

    מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף קליל ובהיר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתוך בלילת הגבינה.

  • 07.

    יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעדינות ביתרת הבלילה.

  • 08.

    אופים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 45 דקות נוספות. מכבים את התנור ומצננים בתוכו את העוגה למשך רבע שעה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    הציפוי: מערבבים בקערה את הקרם פרש, השמנת החמוצה והסוכר. יוצקים על העוגה, מיישרים ומחזירים אותה לתנור ל-15 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, להתייצבות.

  • 11.

      לפני ההגשה מעטרים את שולי העוגה בפיסטוקים קצוצים.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.