פשטידת גבינות ובצל כשרה לפסח
פשטידה מצות טעימה מאוד, שגם נראית נפלא.
המרכיבים ל10:
- 4 מצות
- 20 גרם חמאת "תנובה"
- 2 בצלים סגולים בינוניים־גדולים חצויים ופרוסים
- מלח
- 6 עלי מרווה בינוניים קצוצים
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון בצל" 16%
- 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 2 ביצים גדולות
- 125 גרם בולגרית 16% במרקם מעודן "פיראוס" מפוררת לפירורים בגודל בינוני
- פלפל טחון
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מרטיבים את המצות, עוטפים אותן במגבת רטובה ומשהים כ־20 דקות עד שהן מתרככות והופכות גמישות. בינתיים, מכינים את שאר המרכיבים.
טיימר מופעל
-
02.
ממסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצלים ומערבבים היטב. מתבלים בקורט מלח, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים את הבצלים במשך 10 דקות עד שהם מתרככים. מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש ומעבירים את הבצלים לקערה. מוסיפים את המרווה לחמאה שנותרה במחבת, ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את תערובת הגבינה. מערבבים יחד גבינת נפוליאון, שמנת חמוצה וביצים. מוסיפים חצי מכמות הגבינה הבולגרית ואת המרווה, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים בכף.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ ב־½1 כפות שמן זית. מוציאים את המצות מעטיפת המגבת, ומסדרים אותן בתבנית כך שיכסו את התחתית ואת הדפנות - הפינות לכיוון מרכז התבנית. כדי שערמת המצות במרכז לא תהיה עבה מדי, גוזרים את המשולש הפנימי משתי מצות, ומשתמשים במשולשים הגזורים להשלמת כיסוי הדפנות. מברישים את דופנות המצה בשארית שמן הזית, ומקפלים פנימה חלקים בולטים.
-
05.
מפזרים חצי מכמות הבצלים על תחתית קלתית המצות, ויוצקים עליהם את תערובת הגבינות. מפזרים למעלה את שארית הבצלים ואת פירורי הבולגרית הנותרים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שמרכז המלית מתייצב. מצננים מעט ומגישים.
טיימר מופעל