פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי | השף הלבן

פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי

מנת פתיחה צבעונית וטעימה. הבוטנים המצופים צ'ילי מוסיפים פריכות וטעם פיקנטי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 14-12 פלפלוני ביס
  • 100 גרם פטה כבשים פיראוס מפוררת (20% או פחות, לבחירה)
  • ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
  • 2 כפיות פתיתי פפריקה מעושנת
  • 50 גרם בוטנים מצופים צ'ילי (קונים בחנות פיצוחים) מרוסקים דק
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    9pt">

  • 02.

    מרוקנים את הפלפלונים מגרעינים. מועכים יחד בקערה פטה, שמנת, 1 כפית פפריקה מעושנת וכמעט כל כמות הבוטנים המרוסקים - שומרים 2 כפות לעיטור.

  • 03.

    9pt">

  • 04.

    מעבירים את התערובת לשק זילוף חד־פעמי וגוזרים חור בקצה. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד לפתח הפלפל - לא יותר. מברישים את הפלפלונים במעט שמן זית וטובלים את הפתח של כל אחד מהם בתערובת של 1 כפית פפריקה מעושנת ו־2 כפות בוטנים מרוסקים.

  • 05.

    9pt">

  • 06.

    מסדרים את הפלפלונים בכלי חסין־חום. ממש לפני ההגשה מכניסים את הכלי לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) למשך 6-5 דקות - המלית צריכה להתחמם אך לא להגיע לשלב שבו היא נמסה וזולגת החוצה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)