פלפלוני ביס ממולאים גבינה ובוטנים בצ'ילי
מנת פתיחה צבעונית וטעימה. הבוטנים המצופים צ'ילי מוסיפים פריכות וטעם פיקנטי.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12 יחידות:
- 14-12 פלפלוני ביס
- 100 גרם פטה כבשים פיראוס מפוררת (20% או פחות, לבחירה)
- ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
- 2 כפיות פתיתי פפריקה מעושנת
- 50 גרם בוטנים מצופים צ'ילי (קונים בחנות פיצוחים) מרוסקים דק
- מעט שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
9pt">
-
02.
מרוקנים את הפלפלונים מגרעינים. מועכים יחד בקערה פטה, שמנת, 1 כפית פפריקה מעושנת וכמעט כל כמות הבוטנים המרוסקים - שומרים 2 כפות לעיטור.
-
03.
9pt">
-
04.
מעבירים את התערובת לשק זילוף חד־פעמי וגוזרים חור בקצה. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד לפתח הפלפל - לא יותר. מברישים את הפלפלונים במעט שמן זית וטובלים את הפתח של כל אחד מהם בתערובת של 1 כפית פפריקה מעושנת ו־2 כפות בוטנים מרוסקים.
-
05.
9pt">
-
06.
מסדרים את הפלפלונים בכלי חסין־חום. ממש לפני ההגשה מכניסים את הכלי לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) למשך 6-5 דקות - המלית צריכה להתחמם אך לא להגיע לשלב שבו היא נמסה וזולגת החוצה. מגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים