עוגת גבינה מהודרת בטעם קפה - היא רק נראית מסובכת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה מהודרת בטעם קפה

היא רק נראית מסובכת להכנה! בואו להרשים עם עוגת גבינה קפה מהממת וטעימה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 גביע בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
  • ¾ כוס קמח רגיל
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 150 גרם פתי בר
  • 50 גרם בייגלה (או עוד 50 גרם פתי בר)
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 2 כפיות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים רותחים ומצוננות
  • לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • מעט קקאו לקישוט
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ללא טורבו.

  • 02.

    מניחים בתחתית תבנית מלאה במים.במעבד מזון טוחנים פתי בר, בייגלה וחמאה לפירורים ומהדקים היטב בתחתית התבנית.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה על לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 04.

    בקערה נפרדת מערבבים את הבלילה להכנת עוגת גבינה עם החלמונים והקמח.

  • 05.

    מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    מוסיפים את תערובת הנס קפה ומקפלים עד שהקפה נטמע בתערובת.

  • 07.

    יוצקים את התערובת על בסיס הפירורים ומחליקים את פני העוגה. אופים 50-60 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.מכבים את התנור ומשאירים את העוגה למשך שעה ומצננים 6 שעות לפחות לפני הקישוט. לציפוי:מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילןף עם צנטר חלק.מזלפים ספירלה על פני העוגה ומקשטים בבישקוטי ובאבקת קקאו.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)