מתכון לעוגת גבינה מהודרת בטעם קפה
היא רק נראית מסובכת להכנה! בואו להרשים עם עוגת גבינה קפה מהממת וטעימה
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 גביע בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
- ¾ כוס קמח רגיל
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 150 גרם פתי בר
- 50 גרם בייגלה (או עוד 50 גרם פתי בר)
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 2 כפיות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים רותחים ומצוננות
- לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 2 כפות אבקת סוכר
- מעט קקאו לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ללא טורבו.
-
02.
מניחים בתחתית תבנית מלאה במים.במעבד מזון טוחנים פתי בר, בייגלה וחמאה לפירורים ומהדקים היטב בתחתית התבנית.
-
03.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה על לקבלת קצף יציב ומבריק.
-
04.
בקערה נפרדת מערבבים את הבלילה להכנת עוגת גבינה עם החלמונים והקמח.
-
05.
מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
06.
מוסיפים את תערובת הנס קפה ומקפלים עד שהקפה נטמע בתערובת.
-
07.
יוצקים את התערובת על בסיס הפירורים ומחליקים את פני העוגה. אופים 50-60 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.מכבים את התנור ומשאירים את העוגה למשך שעה ומצננים 6 שעות לפחות לפני הקישוט. לציפוי:מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומעבירים לשק זילןף עם צנטר חלק.מזלפים ספירלה על פני העוגה ומקשטים בבישקוטי ובאבקת קקאו.
טיימר מופעל