מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים
נשנוש מתוק: מאפינס תפוזים עם יוגורט עיזים וקוואקר שמכינים בקלי קלות וכיף לקחת לעבודה או ללימודים לארוחת ביניים מהירה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10-12 יחידות:
- 2 ביצים גדולות
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
- גרידה משני תפוזים
- 150 גרם (1 מיכל) יוגורט עיזים פיראוס
- 25 גרם (3 כפות) מיץ תפוזים טרי
- 60 מ"ל (1/4 כוס + כף) שמן
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
- 60 גרם קוואקר
- 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- מעט שיבולת שועל לקישוט
גודל תבנית: תבנית שקעים
הוראות הכנה:
-
01.
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
02.
בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
-
03.
מוסיפים את גרידת התפוזים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
-
04.
בקערה קטנה מערבבים יחד יוגורט עיזים, מיץ תפוזים ושמן, ומוזגים אל תוך תערובת הביצים בזרם דק, כאשר ממשיכים להקציף במהירות בינונית.
-
05.
לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, הקוואקר ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן לתערובת אחידה.
-
06.
מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת היטב (או מרופדת בעטרות נייר) ומפזרים מעט שיבולת שועל שלמה לקישוט.
-
07.
אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים וזהובים, וקיסם המוחדר למרכזם יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים