עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן
העוגה המושלמת ליד התה בתקופת החגים – עוגת דבש עסיסית, רכה ומתובלת בקינמון וג'ינג'ר.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 פרוסות:
- 100 מ"ל מים רותחים
- 1 שקיק תה
- 150 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
- 50 מ"ל (רבע כוס) חלב
- 100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
- 120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
- 250 גרם דבש
- 2 ביצים
- 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- גרידת לימון מלימון שלם
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
- אגוזי פקאן שלמים לקישוט
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-165 מעלות.
-
02.
חולטים את שקיק התה במים הרותחים ונותנים לתערובת "לשבת" כך במשך מספר דקות.
-
03.
בקערה טורפים יחד יוגורט, חלב, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה.
-
04.
מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.
-
05.
מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר וגרידת לימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
06.
מעבירים את הבלילה לתבניות אפייה ומפזרים מעט אגוזי פקאן שלמים.
-
07.
אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים