עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן | השף הלבן

עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן

העוגה המושלמת ליד התה בתקופת החגים – עוגת דבש עסיסית, רכה ומתובלת בקינמון וג'ינג'ר.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן

המרכיבים ל10 פרוסות:

  • 100 מ"ל מים רותחים
  • 1 שקיק תה
  • 150 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
  • 50 מ"ל (רבע כוס) חלב
  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
  • 120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
  • 250 גרם דבש
  • 2 ביצים
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • אגוזי פקאן שלמים לקישוט
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות.

  • 02.

    חולטים את שקיק התה במים הרותחים ונותנים לתערובת "לשבת" כך במשך מספר דקות.

  • 03.

    בקערה טורפים יחד יוגורט, חלב, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.

  • 05.

    מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר וגרידת לימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    מעבירים את הבלילה לתבניות אפייה ומפזרים מעט אגוזי פקאן שלמים.

  • 07.

    אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)