פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה | השף הלבן

פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה

ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות – פריטטה עשירה עם פלפלים קלויים, קישואים וגבינת פטה כבשים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה

המרכיבים ל 2-3:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 צנצנת פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות
  • 2 קישואים פרוסים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לביצים:
  • 3-4 ביצים טרופות
  • 50 מ"ל חלב "תנובה"
  • 100-150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: מחבת רחבה המתאימה גם לתנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מחממים שמן זית במחבת רחבה (המתאימה גם לתנור) על להבה בינונית-גבוהה.

  • 03.

    מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.

  • 04.

    מוסיפים שום, פלפלים וקישואים ומטגנים במשך כ-4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך מעט.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 06.

    טורפים יחד ביצים וחלב ויוצקים על גבי הירקות.

  • 07.

    מוסיפים גבינה ופטרוזיליה מעל וממשיכים לטגן עוד כ-1-2 דקות על להבה בינונית.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 08.

    מסירים מהאש ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שהפריטטה מתייצבת.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 09.

    מגישים חם לצד סלט ירוק ולחם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.