נאן טופו שום
מתכון טעים ומלא בחלבון לנאן טופו במחבת של תנובה ALTERNATIVE
המרכיבים ל4 פיתות :
- חבילת טופו אלטרנטיב
- חצי כוס תחליף חלב (אני השתמשתי בחלב שיבולת שועל)
- 2.5 כוסות קמח
- כף מלח דק
- שמן זית
- שום ועשבי תיבול לבחירתכם להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
ננקז את הטופו מנוזלים ונעביר למעבד מזון.
-
02.
נטחן יחד עם תחליף החלב למרקם משחתי-פירורי. במידה ואין מעבד מזון ניתן לפורר היטב את הטופו בקערה בעזרת הידיים ומזלג ולאחד יחד עם תחליף החלב.
-
03.
נוסיף למעבד המזון את הקמח והמלח ונערבב עד ליצירת גוש בצק אחיד. אם אין לכם מעבד מזון אז הוסיפו את הקמח והמלח לקערה ולושו עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, זה ייקח מספר דקות.
-
04.
נוציא את הבצק ממעבד המזון למשטח מקומח ונלוש מעט.
-
05.
נחלק את הבצק לארבע חתיכות שוות ומרגש בעזרת מערוך מקומח לפיתה בעובי של 0.5 ס״מ. אם אין לכם מערוך אפשר להשתמש בבקבוק יין לרידוד, רק לא לשכוח לקמח.
-
06.
נחמם מחבת על אש בינונית עם מעט שמן זית וכאשר המחבת חמה, נעביר את הבצק המרודד למחבת ונצלה מכל כיוון 3-4 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
כשהפיתה יוצאת חמה מהמחבת נבריש אותה בתערובת של שמן זית,שום כתוש, מלח ועשבי תיבול קצוץ לבחירתכם משני הצדדים. במתכון נעשה שימוש בעלי זעתר טריים אבל גם כוסברה, פטרוזיליה, נענע
-
08.
בתאבון!