המרכיבים ל15 לביבות:
מרכיבים:
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% או 9% תנובה
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס
- 2 כרישה קצוצה
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 2 בצלים סגולים קצוצים דק
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף עלי תימין טרי
- 1 כוס פתיתי שיבולת שועל גרוסה.
- 1/2 כף אבקת אפייה
- 2 ביצים
- שמן קנולה לטיגון/תרסיס שמן
להגשה:
- זעתר, שמן זית
- 125 גרם לאבנה עיזים פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מניחים חמאה וממיסים אותה.
-
02.
מוסיפים את שלושת הבצלים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לשקיפות.
-
03.
מעבירים לקערה ומצננים.
-
04.
מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבה ומערבבים היטב.
-
05.
מחממים שמן לא עמוק ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
-
06.
מגישים לצד לאבנה עם זעתר ושמן זית.
-
07.
הערה: ניתן לאפות את הלביבות עם תרסיס שמן על נייר אפייה בחום של 190 מעלות עד השחמה (כ־30 דקות).
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים