שקשוקה בלקנית
שקשוקה חצילים ועגבניות בשדרוג פיראוס בולגרית 5%
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2:
מרכיבים:
- 1 חציל גדול
- רבע כוס שמן זית
- 30 עגבניות שרי צבעוניות
- 4 שיני שום פרוסות דק
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 200 גרם רסק עגבניות
- פלפל ירוק חריף
- כוס מים
- 5 ביצים
- פטרוזיליה קצוצה
- חופן זיתי קלמטה
- גבינה בולגרית 5% פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
תחילה מטגנים את החציל עד השחמה כדי שיספיק להתרכך עד סוף הבישול.
-
02.
מוסיפים את העגבניות, תיבול, רסק, שום ופלפל חריף ומערבבים היטב.
-
03.
נותנים לרוטב להתבשל כ- 10 דקות
טיימר מופעל
-
04.
יוצרים גומות ולתוכן שוברים ביצים
-
05.
מבשלים למשך 3 דקות עם מכסה סגור כדי שהלבן יתבשל אבל הצהוב ישאר נוזלי
טיימר מופעל
-
06.
מכסים את האש ומקשטים בפטרוזיליה וזיתי קלמטה
-
07.
כדי לשדרג את הטעם עד הסוף מפוררים בנדיבות גבינה בולגרית 5% של פיראוס
הכנת? כאן מדרגים