קיש עגבניות ופטריות עם גבינת חמד | השף הלבן

קיש עגבניות ופטריות עם גבינת חמד

קיש צבעוני ומשמח המשלב בתוכו עגבניות שרי אדומות עם פטריות מטוגנות וגבינת חמד שמוסיפה מליחות בין ביס לביס.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש עגבניות ופטריות עם גבינת חמד

המרכיבים ל8:

לרויאל:
  • מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות קמח
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
לבצק פריך:
  • 200 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
למלית:
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 100-150 גרם גבינת חמד 5% שומן פיראוס
גודל תבנית: תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.

  • 03.

    מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים ומקררים כחצי שעה במקרר.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הקיש.

  • 05.

    דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מלית: חותכים את הפטריות לפרוסות בינוניות.

  • 07.

    מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות. מוסיפים שום וממשיכים לטגן עוד כדקה.

  • 08.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה עגבניות חצויות, מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 09.

    מצננים את המלית לטמפרטורת החדר.

  • 10.

    מניחים את המלית בתוך הקלתית הקפואה ומפזרים מעל קוביות גבינת חמד.

  • 11.

    בקערה נפרדת טורפים יחד את כל מרכיבי הרויאל ויוצקים על גבי הקלתית בזהירות.

  • 12.

    מפזרים בצל ירוק מעל הכל.

  • 13.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 14.

    אופים את הקיש במשך כ-35-45 דקות או עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 15.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)