פשטידת בצל עם פיצפוצי אורז
אם לא תגידו שזה פיצפוצים – אף אחד לא ידע… תכף תתחיל סדרת ניחושים מה זה ואיך זה…
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ללתבנית בגודל 22*35 ס"מ 16 מנות:
- 5 כוסות פיצפוצי אורז תפוחים
- 2 גביעי קוטג' 5%
- 4 ביצים
- חופן גבינה מגורדת לפי טעמכם
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- מלח, פלפל
לציפוי:
- 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות (אפשר יותר אם אוהבים הרבה בצל)
- גבינה צהובה לזרייה מלמעלה
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב מאד לקנות את פצפוצי האורז הנכונים: אריזה גדולה, בשקית ניילון שקופה, עם כיתוב בכחול ובלבן. לא להשתמש באורז התפוח שבא בקופסה, או באורז האפוי שבא בצבע שחום. רק באורז הזה שהוא לבן חיוור ותפוח. הכנה
-
02.
מערבבים את כל חומרי הפשטידה יחד, יוצקים לתבנית בגודל 22*35 ס"מ.
-
03.
אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, בערך חצי שעה, או עד שפני המאפה מזהיבים.
-
04.
בינתיים מטגנים במחבת גדולה טבעות של שני בצלים גדולים, עד להשחמה יפה.
-
05.
מוציאים את הפשטידה מהתנור, מפזרים על פניה את הבצל המטוגן, מכסים הכל בשכבה נאה של גבינה צהובה, ומחזירים את הפשטידה לתנור עד שהגבינה מלמעלה מותכת ומזהיבה.
-
06.
מקררים קצת לפני שחותכים למנות, ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים