מתכון פשטידת בצל עם פיצפוצי אורז | השף הלבן

פשטידת בצל עם פיצפוצי אורז

אם לא תגידו שזה פיצפוצים – אף אחד לא ידע… תכף תתחיל סדרת ניחושים מה זה ואיך זה…

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת בצל עם פיצפוצי אורז

המרכיבים ללתבנית בגודל 22*35 ס"מ 16 מנות:

  • 5 כוסות פיצפוצי אורז תפוחים
  • 2 גביעי קוטג' 5%
  • 4 ביצים
  • חופן גבינה מגורדת לפי טעמכם
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • מלח, פלפל
לציפוי:
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות (אפשר יותר אם אוהבים הרבה בצל)
  • גבינה צהובה לזרייה מלמעלה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב מאד לקנות את פצפוצי האורז הנכונים: אריזה גדולה, בשקית ניילון שקופה, עם כיתוב בכחול ובלבן. לא להשתמש באורז התפוח שבא בקופסה, או באורז האפוי שבא בצבע שחום. רק באורז הזה שהוא לבן חיוור ותפוח. הכנה

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי הפשטידה יחד, יוצקים לתבנית בגודל 22*35 ס"מ.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות, בערך חצי שעה, או עד שפני המאפה מזהיבים.

  • 04.

    בינתיים מטגנים במחבת גדולה טבעות של שני בצלים גדולים, עד להשחמה יפה.

  • 05.

    מוציאים את הפשטידה מהתנור, מפזרים על פניה את הבצל המטוגן, מכסים הכל בשכבה נאה של גבינה צהובה, ומחזירים את הפשטידה לתנור עד שהגבינה מלמעלה מותכת ומזהיבה.

  • 06.

    מקררים קצת לפני שחותכים למנות, ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(195)