מרק עדשים חומות חורפי ומפנק - קל ומהיר להכנה | השף הלבן

מרק עדשים חומות

מרק עדשים חומות בגרסה בשרית ובתוספת פרוסות חזה אווז מעושן מטוגן, מנה משביעה ומושקעת, לארוחת שבת או לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עדשים חומות

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 כוסות עדשים חומות נקיות
  • בצל בינוני
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 2 גזרים בינוניים
  • 3 שיני שום
  • 50 גרם חזה אווז מעושן
  • ליטר וחצי מים או ציר מרק בקר
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • מיץ מחצי לימון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הבצל, הסלרי, הגזר, שום וחזה האווז לקוביות קטנות.

  • 02.

    מטגנים בסיר, בכף שמן זית את הירקות והאווז עד ריכוך קל של הירקות. מוסיפים את הנוזל, העדשים, הבזיליקום והטימין, ומתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    מבשלים 40 דקות בחום בינוני עד שעה לריכוך מלא של העדשים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מרסקים בבלנדר כמות של כוס אחת מהמרק ומחזירים לסיר.

  • 05.

    מוסיפים את מיץ הלימון, מרתיחים ומשלימים תיבול של מלח.

  • 06.

    מעבירים לקערות ההגשה, קוצצים 2 עליי סלרי ירוקים דק, מעטרים את המרק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(352)