לזניה חצילים
מאפה טעים של שכבות פסטה, חצילים אפויים, רוטב עגבניות ורוטב גבינה לבנה. ארוחת ערב שלמה בתבנית אחת. מתאים להכנה מראש ולחימום מחודש
המרכיבים לתבנית מלבנית 20X30 ס"מ 12 מנות:
- חצי חבילת עלי לזניה
- 1 חציל
- 1 כף מלח גס
- ¼ כוס שמן זית
- 375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כפית לקט תבלינים איטלקיים יבשים: ריחן, אורגנו, רוזמרין
- 1/2 כוס פטרוזיליה וריחן טרי קצוצים
- 250 גרם סלט חצילים קלויים
- 200 גרם (1 שקית) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 500 גרם רוטב עגבניות מוכן
- 1 בצל קצוץ קטן
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כפית לקט תבלינים איטלקיים יבשים: ריחן, אורגנו, רוזמרין
- 1/2 כוס פטרוזיליה וריחן טרי קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
אם יש צורך בחיתוך מוקדם של בצק הפסטה, חותכים לצורה הרצויה.
-
02.
מחממים מראש את התנור לחום בינוני 170 מעלות צ'.
-
03.
פורסים את החציל לפרוסות דקות, מניחים אותן על תבנית שטוחה ומפזרים מעל את המלח ואת שמן הזית. אופים בתנור למשך 15-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים את פרוסות החציל הקלוי לצלחת עם נייר סופג. לא מכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת המלית הלבנה: מערבבים את הגבינה לאפייה עם הביצים והקמח, מלח, פלפל שחור, לקט התבלינים האיטלקיים היבשים ועלי התבלין (פטרוזיליה וריחן קצוצים).
-
05.
מוסיפים את סלט החצילים המוכן, מחצית מפתיתי העמק והפרמזן. מערבבים.
-
06.
להכנת המלית האדומה: מערבבים את הרוטב המוכן עם עלי התבלין הקצוצים ולקט התבלינים האיטלקיים היבשים.
-
07.
מוסיפים את הבצל הקצוץ, את שן השום הכתוש ומערבבים.
-
08.
להרכבת הלזניה: משמנים את התבנית במעט שמן זית.
-
09.
מורחים מעט מהמלית האדומה על תחתית התבנית המשומנת.
-
10.
מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה ומורחים אותם בחצי מהמלית הלבנה.
-
11.
מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה ומסדרים מעליה את פרוסות החצילים.
-
12.
יוצקים מעל את רוב המלית האדומה ומפזרים את שארית פתיתי הפרמזן.
-
13.
מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה, מורחים מעליה את יתר המלית הלבנה, מעליה את יתר המלית האדומה ולבסוף את שארית פתיתי העמק.
-
14.
אופים במרכז התנור למשך 25-30 דקות, עד שהלזניה משחימה יפה ומתייצבת.
טיימר מופעל
-
15.
מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה לעמוד לפני החיתוך, כדי שתתמצק. מגישים מנות רבועות. אפשר לשמור במקרר ולחמם מנות לפי הצורך.
הידעת?
יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא לזניה. המתכון הבא משלב בין לזניה למוסקה?בצורה מקורית ומפתיעה. קבלו את מתכון השף הלבן ללזניה חצילים עם רוטב עגבניות וגבינות. אתם כבר לא צריכים לבחור ביניהם.