מתכון סירות תפוחי אדמה עם גבינות | השף הלבן

סירות תפוחי אדמה עם גבינות

מנה צמחונית מיוחדת לחובבי התפוחי אדמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סירות תפוחי אדמה עם גבינות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
למילוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה ״השף הלבן״
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 2 בצל ירוק קצוצים
  • 3 כפות חמאה רכה
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
לציפוי:
  • גבינה צהובה מגורדת לפי הצורך
  • גבינת פרמז׳ן קולקשן מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים את תפוחי האדמה היטב, מורחים עליהם שמן, מלח ופלפל ושמים בתבנית. אופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות, עד שהתפוחי אדמה מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    שמים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת והגבינה הלבנה.

  • 03.

    חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומוציאים 1/4 מהמילוי שלהם. שמים את המילוי בצלחת ומועכים עם מזלג. מוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    ממלאים את תפוחי האדמה במילוי המחודש. מפזרים מעל גבינה צהובה וגבינת פרמזן. שמים בתנור למשך 10 דקות על חום של 200 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(111)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.