עוגת דבש־תמרים ותאנים
עוגת התאנים- החלה הזדמנות מעולה לשלב אותם גם באפייה!
המרכיבים ל8 מנותתבנית בקוטר 24-22 ס"מ:
- 5 גרם חמאה לשימון התבנית + 2 כפות סוכר לבן לזרייה
- 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 0.5 כוס (100 גרם) סוכר חום
- 0.5 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 0.5 כוס (125 מ"ל) סילאן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
- 1.25 כוסות (160 גרם) קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות אבקת קקאו
- 0.5 כפית קינמון טחון
- 1 כף קפה נמס (מגורען או אבקה)
- 0.33 כוס (85 מ"ל) מים פושרים
- 8-6 תאנים בשלות חצויות
- 2 כפות שקדים גרוסים או קצוצים דק
- 1 כף סוכר לבן
הוראות הכנה:
-
01.
אופו ההכנה:
-
02.
משמנים היטב ב־5 גרם חמאה תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בעיגול של נייר אפייה. זורים 2 כפות סוכר על הדפנות המשומנות. מנערים את העודפים לכיור. מכניסים את התבנית למקרר. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
03.
שמים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, סילאן ותמצית וניל בקערה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהתערובת אוורירית והסוכר נמס (אם החמאה רכה מאוד, אפשר גם לטרוף במטרף ידני). מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה, ומערבלים או טורפים היטב אחרי כל הוספה.
טיימר מופעל
-
04.
מנפים פנימה קמחים, אבקת אפייה, אבקת קקאו וקינמון. ממסים את הקפה במים הפושרים, מוסיפים לקערה, ומערבלים או טורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית, ומחליקים את פניה. מסדרים את חצאי התאנים על תערובת העוגה, כשצדם החתוך כלפי מעלה. זורים למעלה שקדים קצוצים וכף סוכר לעיטור.
-
06.
אופים במרכז התנור במשך 55-45 דקות (תלוי בקוטר התבנית), עד שמרכז העוגה קפיצי למגע (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגה). מוציאים מהתנור ומצננים.הערה: לגרסה פרווה, אפשר להחליף את החמאה ב־125 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה, או ב־½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) שמן תירס או שמן חמנייה.
טיימר מופעל