עוגת גבינה פקאן
עוגת גבינה עם טוויסט, פקאנים בתוך העוגה
למי שלא אוהב פקאנים ניתן להוסיף כל דבר אחר
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 85 גרם פירורי ביסקוויט
- 40 גרם פקאנים טחונים
- 140 גרם סוכר לבן
- 1 גרם קינמון טחון
- 1 גרם תפוח מרוסק (ללא קליפה)
- 2 גרם אגוז מוסקט טחון
- 50 גרם חמאה מומסת
- 450 גרם גבינה רכה (פילדלפיה ללא טעם)
- 3 מ"ל תמצית וניל
- 2 ביצים
- 60 מ"ל קרמל
- 100 גרם פקאנים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות.
-
02.
בקערה בינונית מערבבים את פירורי הביסקוויט, פקאנים טחונים, סוכר (100 גרם), קינמון, תפוח מרוסק ואגוז מוסקט.
-
03.
מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת.
-
04.
מערבבים היטב ויוצקים לתוך תבנית עגולה (כזו שיכולה להפרד מהתחתית ולהפתח מהצד).
-
05.
בקערה גדולה, מערבבים את הגבינה, הסוכר (40 גרם) ותמצית הוניל. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
06.
יוצקים את הבלילה מעל לתערובת בתבנית.
-
07.
אופים את העוגה למשך שעה ו-10 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
נותנים לעוגה להתקרר.
-
09.
בקערה קטנה, מערבבים את הקרמל והפקאנים הקצוצים, יוצקים על העוגה ונותנים לה להתקרר במקרר לפחות ארבע שעות לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים