עוגת גבינה אפויה עשירה - מתכון פשוט לכל אירוח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה ועשירה

עוגת גבינה אפויה ועשירה, לא רק לחג השבועות

מאת: אביבה ערוסי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה ועשירה

המרכיבים ל12 מנות:

בצק פריך:
  • 1/2 1 כוס קמח רגיל
  • 100 גרם (1חבילה) חמאת תנובה
  • 5 כפות סוכר
  • חלמון אחד
מילוי:
  • 1/3 כוס קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
  • 1 כוס סוכר
  • 6 חלבונים
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה של תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • קליפת לימון מגוררת
  • חופן צימוקים כהים שטופים
ציפוי:
  • שמנת עמידה להקצפה של תנובה
  • 1 כף סוכר
  • פרות יער או דובדבנים או תותים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לשים את כל החומרים של הבצק לכדור ומרפדים את תחתית תבנית אפיה קפיצית מס. 26 ואופים בחום 180 מעלות עד הזהבה.

  • 02.

    מכינים את המלית: מערבבים את הגבינה עם החלמונים, קמח תופח, קורפלור, קליפת לימון, תמצית וניל, שמנת חמוצה, צימוקים ומחצית מכמות הסוכר.

  • 03.

    מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם שאר הסוכר לקצף יציב, ומקפלים אותו בתוך מלית הגבינה במרית קיפולים עדינים.

  • 04.

     מוזגים את הכל לתבנית עם הבצק האפוי, מורידים את חום התנור ל160 ואופים בערך שעה עד שפני העוגה זהובים, לא פותחים את דלת התנור בזמן האפיה ובתום האפיה משאירים את העוגה לצינון בתוך התנור ככה היא לא נופלת.

  • 05.

     לציפוי העוגה מקציפים את השמנת העמידה עם 1 כף סוכר, כשהעוגה קרה מקשטים אותה עם הקצפת ופרות יער

הכנת? כאן מדרגים
(63)