עוגת בננות גבינה ומייפל – עוגת גבינה כיפית וקיצית | השף הלבן

עוגת בננות גבינה ומייפל

עוגת גבינה כיפית וקיצית עם בננות מתוקות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בננות גבינה ומייפל

המרכיבים ל6 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 24 סי״מ:

לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 1 כף מים קרים
לשכבת גבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 בננות בשלות גדולות, מרוסקות למחית חלקה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות מייפל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה, ומערבלים בפולסים קטנים עד שנוצרת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים את החלמונים והמים ומערבלים שוב.

  • 03.

    מעבירים את התערובת למשטח מקומח ולשים רק עד שמתקבל בצק חלק. לאחר מכן, יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד. מקררים במקרר במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    משטחים את הבצק על בסיס ודפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג, מכסים ושמים במקרר לכ-30 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    את הבצק הקר מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. אופים אפיה חלקית במשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. לאחר מכן מצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    בינתיים, שמים בקערת המיקסר את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 07.

    מוסיפים את מחית הבננה, הביצים, המייפל והקורנפלור. טורפים שוב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

  • 08.

    שופכיםאת התערובת על תחתית הבצק הקרה.

  • 09.

    אופים בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת.

  • 10.

    מצננים בתנור כשדלתו פתוחה מעט. מכסים ושומרים במקרר שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(128)