עוגת בננות גבינה ומייפל
עוגת גבינה כיפית וקיצית עם בננות מתוקות
המרכיבים ל6 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 24 סי״מ:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/3 כוס סוכר חום
- 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- 1 כף מים קרים
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 בננות בשלות גדולות, מרוסקות למחית חלקה
- 3 ביצים
- 3 כפות מייפל
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה, ומערבלים בפולסים קטנים עד שנוצרת תערובת פירורית.
-
02.
מוסיפים את החלמונים והמים ומערבלים שוב.
-
03.
מעבירים את התערובת למשטח מקומח ולשים רק עד שמתקבל בצק חלק. לאחר מכן, יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד. מקררים במקרר במשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
משטחים את הבצק על בסיס ודפנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג, מכסים ושמים במקרר לכ-30 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
את הבצק הקר מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. אופים אפיה חלקית במשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. לאחר מכן מצננים.
טיימר מופעל
-
06.
בינתיים, שמים בקערת המיקסר את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
07.
מוסיפים את מחית הבננה, הביצים, המייפל והקורנפלור. טורפים שוב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
08.
שופכיםאת התערובת על תחתית הבצק הקרה.
-
09.
אופים בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת.
-
10.
מצננים בתנור כשדלתו פתוחה מעט. מכסים ושומרים במקרר שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.