פשטידת פילו וגבינות
עדי קלינגהופר עם מתכון פשוט וטעים לפשטידת פילו עם קוטג', פטה וגבינה לבנה
המרכיבים לתבנית:
- 16 דפי פילו מצוננים על פי הוראות היצרן
- 4 ביצים
- 1 קופסא קוטג׳ תנובה 5%
- 1 קופסא גבינה לבנה תנובה 5%
- חבילת גבינה בולגרית 16% / פטה כבשים 16% מגורדת או מפוררת גס
- 1 כוס חלב
- מלח
- 2 כפות קמח
- פלפל
- קצח/ שומשום לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
-
02.
בקערה מניחים את כל חומרי המלית וטורפים היטב.
-
03.
מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה.
-
04.
מניחים דף פילו ומשמנים עם ספריי שמן או מברישים שמן זית.
-
05.
מניחים מעל עוד דף פילו.
-
06.
ועכשיו מרכיבים - לוקחים דף פילו ומקווצצ׳ים, מניחים בבלילה, מוציאים בעזרת מלקחיים או ידיים ומניחים מעל דפי הפילו. כך חוזרים עם עוד דפי פילו, מניחים אחד ליד השני, סה״כ 12 דפי פילו.
-
07.
לאחר שקיבלנו שכבה של דפי פילו ספוגים בבלילה, מוזגים את מה שנשאר מהבלילה מעל דפי הפילו.
-
08.
מניחים דף פילו, מברישים בשמן ומעל מניחים דף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן, מפזרים קצח ומכניסים לאפייה כ-50 דקות או עד הזהבה מלאה.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים, מצננים כחצי שעה ופורסים לריבועים.
-
10.
המאפה נשמר במקרר כיום אחד אבל מומלץ לאכול ביום האפייה.