מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל - השף הלבן

מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

למנה: 306 קלוריות / חלבון 15 גרם / פחמימות 58.5 גרם מתוכן סוכרים 8.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 2.25 מ"ג / נתרן 149 מ"ג / סיבים 8.5 גרם / סידן 33 מ"ג

מאת: שגיא שוורץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל

המרכיבים ל 8:

מצרכים:
  • 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות סנפרוסט
  • 8 דפי פילו מופשרים (288 גרם)
  • 5 בצלים סגולים קלופים וקצוצים
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6-7 שיני שום קצוצות
  • שמן זית למריחה על דפי הפילו
לרוטב יוגורט:
  • 1 גביע יוגורט תנובה 3%
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3-4 עלי נענע קצוצים
  • 1-2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים במים עד ריכוך מלא. מסננים היטב וסוחטים קלות.

  • 02.

    מאדים את הבצל החתוך על אש נמוכה עד להשחמה, מוסיפים את הסילאן/דבש לעוד דקה ומורידים מהאש.

  • 03.

    במעבד מזון או מיקסר ידני טוחנים 3/4 מכמות העדשים עד קבלת משחה.

  • 04.

    מערבבים עם העדשים השלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הבצל המקורמל.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לקירור.

  • 06.

    מרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בכף שמן זית.

  • 07.

    פורסים על משטח נקי דף פילו אחד. בעזרת מברשת, משמנים חצי מהדף בכף שמן זית ומקפלים לחצי.

  • 08.

    ממלאים במרכז הדף שלוש כפות מהתערובת ומקפלים בצורת מעטפה. הופכים ומניחים את המעטפה בתבנית כאשר הקיפולים כלפי מטה. בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות שני חריצים בחלקה העליון של כל מעטפה.

  • 09.

    מורחים את המעטפות בחצי כפית שמן זית ואופים בתנור במשך כ- 10 דקות או עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המצרכים לרוטב.

  • 11.

    להגשה: מעבירים כל מעטפת פילו לצלחת הגשה ויוצקים מעליה 2-3 כפות רוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.