מאפה פילו במילוי עדשים ובצל מקורמל
למנה: 306 קלוריות / חלבון 15 גרם / פחמימות 58.5 גרם מתוכן סוכרים 8.5 גרם
שומן 4 גרם / כולסטרול 2.25 מ"ג / נתרן 149 מ"ג / סיבים 8.5 גרם / סידן 33 מ"ג
המרכיבים ל8:
- 1 שקית עדשים ירוקות מבושלות סנפרוסט
- 8 דפי פילו מופשרים (288 גרם)
- 5 בצלים סגולים קלופים וקצוצים
- 4 כפות סילאן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 6-7 שיני שום קצוצות
- שמן זית למריחה על דפי הפילו
- 1 גביע יוגורט תנובה 3%
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3-4 עלי נענע קצוצים
- 1-2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את העדשים במים עד ריכוך מלא. מסננים היטב וסוחטים קלות.
-
02.
מאדים את הבצל החתוך על אש נמוכה עד להשחמה, מוסיפים את הסילאן/דבש לעוד דקה ומורידים מהאש.
-
03.
במעבד מזון או מיקסר ידני טוחנים 3/4 מכמות העדשים עד קבלת משחה.
-
04.
מערבבים עם העדשים השלמות, מוסיפים שום, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הבצל המקורמל.
-
05.
מעבירים את התערובת לקירור.
-
06.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בכף שמן זית.
-
07.
פורסים על משטח נקי דף פילו אחד. בעזרת מברשת, משמנים חצי מהדף בכף שמן זית ומקפלים לחצי.
-
08.
ממלאים במרכז הדף שלוש כפות מהתערובת ומקפלים בצורת מעטפה. הופכים ומניחים את המעטפה בתבנית כאשר הקיפולים כלפי מטה. בעזרת סכין חדה חורצים בעדינות שני חריצים בחלקה העליון של כל מעטפה.
-
09.
מורחים את המעטפות בחצי כפית שמן זית ואופים בתנור במשך כ- 10 דקות או עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
10.
להכנת הרוטב: בקערה קטנה מערבבים היטב את כל המצרכים לרוטב.
-
11.
להגשה: מעבירים כל מעטפת פילו לצלחת הגשה ויוצקים מעליה 2-3 כפות רוטב.