פס שמרים וגבינת כנען של תנובה | השף הלבן

פס שמרים וגבינת כנען של תנובה

מתכון קל וטעים לפס שמרים עם גבינת כנען של תנובה – מושלם למשפחה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פס שמרים וכנען של אפרת ליכטנשטט
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל2 עוגות פס שמרים:

מצרכים ל-2 עוגות:
  • 1 חבילת בצק שמרים עלים, מופשרת לפי הוראות היצרן
למילוי גבינה (ל-2 עוגות):
  • 1 חבילת גבינת כנען של תנובה (500 גרם)
  • 2 מכלי גבינת שמנת (450 גרם)
  • 1 ביצה תנובה
  • 3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
  • 3/4 כוס קמח (100 גרם)
  • 1 כפית וניל
  • גרידה מלימון שלם
לפס אוכמניות:
  • 100 גרם אוכמניות
  • 1 כף ריבה
גודל תבנית: אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקלחת קטנה שמים אוכמניות וריבה, מועכים מעט עם מזלג ומביאים לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

  • 03.

    מעבירים לצלחת שטוחה למקרר לקירור מהיר.

  • 04.

    מערבבים את חומרי המילוי גבינה: כנען, גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר, קמח, וניל וגרידת לימון. (הכי נוח עם מטרפה חשמלית אבל אפשר גם עם מטרפה ידנית.)

  • 05.

    מחלקים את המילוי ל-2 בעזרת מרית.

  • 06.

    הרכבה:

  • 07.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 08.

    חותכים מהבצק חתיכה באורך כ-30-28 ס"מ ומניחים על משטח העבודה.

  • 09.

    מסמנים 2 קווים אנכיים המחלקים את הבצק ל-3. בחלק המרכזי נשים את המילוי.

  • 10.

    את שני הצדדים חותכים לפסים ברוחב 3 ס״מ - איתם נקלע את הצמה.

  • 11.

    מניחים רבע מהמילוי על החלק האמצעי.

  • 12.

    מוסיפים פס של אוכמניות (חצי מהכמות) ומעליו עוד רבע מהמילוי (מה שנשאר הולך לעוגה הבאה).

  • 13.

    קולעים את הצמה.

  • 14.

    מברישים בביצה טרופה (אני הברשתי רק בחלמון ולכן הצבע הכהה)

  • 15.

    אופים 35-45 דקות או עד שהבצק זהוב ומעט שחום.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 16.

    מצננים לחלוטין לפני שחותכים ולמעשה העוגה הכי טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר.

  • 17.

    חוזרים על הפעולה עם החלק השני.

הכנת? כאן מדרגים
(1)