מתכון תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת מתוקה | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם

תפוחי אדמה אפויים ברוטב שמנת מתוקה, גבינה צהובה ופטריות, מנה משביעה וקלה להכנה

מאת: קרן טל
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 קופסאות פטריות
  • חצי כוס קמח
  • 4 שיני שום
  • גבינה צהובה
  • גבינה בולגרית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.

  • 02.

    להכנת הרוטב:מטגנים 2 שיני שום, שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת להוסיף את שאר שיני השום.

  • 03.

    לתבל במלח ופלפל שחור לפי הצורך.

  • 04.

    לאחר שתי דקות להכניס את הפטריות ולהנמיך קצת את האש. אם יש צורך להוסיף מעט מים חמים.

  • 05.

    מערבביםחצי כוס קמח עם מים חמים ומוסיפים לסיר, ממתינים לרתיחה.

  • 06.

    מרפדים תבנית עם גבינה, מוסיפים תפוחי אדמה, שופכים את הרוטב.

  • 07.

    אופים בתנור למשך חצי שעה.

  • 08.

    מקשטים עם זעתר או פטרוזליה.

הכנת? כאן מדרגים
(51)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.