מתכון תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת | השף הלבן

תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת

תוספת טעימה שיכולה גם לעמוד בפני עצמה

מאת: ז'אנה ויינשטוק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה אפוי בתנור ברוטב שמנת

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 8 תפוחי אדמה חתוכים לחצי. על כל חצי יש לבצע חתכים לרוחב,אך לא להגיע לתחתית הפלח.
  • 1 שמנת שף לבן 15%
  • 1 שמנת חמוצה תנובה
  • 50 גרם חמאה
  • 1.5 כפות קמח
  • 100 גרם גבינת עמק מגורדת
  • 1 כף מרק בטעם עוף עוף
  • 1 כוס מים רותחים
  • כף שמיר קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים חמאה ומוספיפם קמח. מקבלים רביחה אחידה.

  • 02.

    במקביל ממיסים מרק בטעם עוף בכוס מים ומוסיפים לתערובת החמאה והקמח.

  • 03.

    מקבלים תערובת אחידה אליה מוסיפים בהדרגה של 2 סוגי השמנת עד לקבלת קרם סמיך.

  • 04.

    שופכים לתוף הפיירקס ו אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מוסיפים את הגבינה המגורדת ו את השמיר ועופים עוד 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(485)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.