תפוחי אדמה צלויים בממרח טריאקי וחרדל
מנת פתיחה מפולפלת של תפוחי אדמה אפויים

המרכיבים ל 4 מנות:
- 8 תפוחי אדמה בינוניים
- מלח
- מלח גס
- 1 כף עלי טימין קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כוס מיונז
- 2 כפות חרדל גרגירים
- 2 כפות רוטב טריאקי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.
-
03.
מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות, רק לריכוך קל. מסננים ומייבשים במסננת.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ומתבלים ב3 קורט מלח גס, כף עלי טימין קצוצים, 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
-
05.
צולים בתנור החם בשכבה אחת אחידה עד לצלייה מושלמת.
-
06.
במקביל מכינים את הרוטב: מערבבים את המיונז עם החרדל והטריאקי.
-
07.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ויוצקים עליהם את הרוטב בעודם חמים מאוד. מערבבים ומגישים מיד.