מתכון תפוחי אדמה צלויים בממרח טריאקי וחרדל | השף הלבן

תפוחי אדמה צלויים בממרח טריאקי וחרדל

מנת פתיחה מפולפלת של תפוחי אדמה אפויים

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוחי אדמה צלויים בממרח טריאקי וחרדל

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח
  • מלח גס
  • 1 כף עלי טימין קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מיונז
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 כפות רוטב טריאקי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.

  • 02.

    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.

  • 03.

    מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות, רק לריכוך קל. מסננים ומייבשים במסננת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית רחבה ומתבלים ב3 קורט מלח גס, כף עלי טימין קצוצים, 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.

  • 05.

    צולים בתנור החם בשכבה אחת אחידה עד לצלייה מושלמת.

  • 06.

    במקביל מכינים את הרוטב: מערבבים את המיונז עם החרדל והטריאקי.

  • 07.

    מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ויוצקים עליהם את הרוטב בעודם חמים מאוד. מערבבים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(344)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.