פריטטה תפוחי אדמה
מאפה ביצים ותפוחי אדמה מטוגנים מכוסה בגבינת צ'דר מומסת, מנה משביעה היכולה להוות ארוחת ערב שלמה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים גס
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 כוס גבינת קולאז' צ'דר מגוררת
- 4 ביצים טרופות
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
חממו מראש את התנור ל-200 מעלות
-
02.
במחבת כבדה, חממו את השמן על להבה בינונית.
-
03.
הוסיפו למחבת את תפוחי האדמה וטגנו עד להזהבה, הנמיכו את הלהבה למינימום
-
04.
הוסיפו את קוביות הבצל וערבבו, עד שמתרכך.
-
05.
הוסיפו תוך ערבוב את המלח והפלפל ושיפכו את הביצים הטרופות מעל הבצל ותפוחי האדמה.
-
06.
העבירו את המחבת לתנור למשך 10 דקות, עד שהתבשיל מתייצב
טיימר מופעל
-
07.
הוציאו מהתנור, פזרו את גבינת הצ'דר והחזירו לתנור למשך 5 דקות נוספות עד שהגבינה מותכת. הערה: את הפריטטה מגישים לשולחם עם סלטים שונים, זיתים וחמוצים.
טיימר מופעל