מקלובה גבינות ותפו״א - השף הלבן

מקלובה גבינות ותפו״א

מנה כשרה לפסח ומושלמת לכל המשפחה – מקלובה עם מלית של גבינה לבנה שעושה את ההבדל.

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקלובה גבינות ומצות - השף הלבן

המרכיבים ל מנה אחת:

למלית:
  • 4 תפו"א בינוני
  • 1 גבינה לבנה 5% 250 גרם של תנובה
  • 1 בצל לבן בינוני
  • בצל ירוק
לטבילה וההרכבה:
  • כוס חלב תנובה
  • 6 מצות
למריחה:
  • 30 גרם חמאה תנובה
גודל תבנית: סיר ג'חנון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר עם מים חמים ומבשלים את תפוחי האדמה כחצי שעה עד לריכוך.

  • 02.

    קוצצים בצל לבן, ושמים במחבת עם חצי כוס שמן עד להבה בינונית, כ-20 דק או עד שהבצל מקבל צבע זהוב ומטוגן.

  • 03.

    מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים עם פומפיה, מוסיפים את הגבינה הלבנה, בצל מטוגן, בצל ירוק קצוץ וכפית מלח.

  • 04.

    מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מחממים כוס חלב במיקרוגל, שופכים לכלי שטוח וטובלים את המצות בחלב החם למשך דקה.

  • 06.

    מעבירים את המצות למגבת או נייר סופג ומניחים בצד למשך רבע שעה לפחות.

  • 07.

    מורחים את סיר הג'חנון בחמאה מומסת מכל צידיו, שמים בתחתית מצה רטובה, מורחים שכבת מלית ומכסים במצה רטובה נוספת.

  • 08.

    ממשיכים בפעולה עד ל-4 שכבות ומורחים את המצה העליונה בחמאה מומסת.

  • 09.

    מכניסים את המקלובה גבינות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 10.

    הופכים בזהירות את הסיר על צלחת שטוחה ומגישים חם, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.