מניפות תפוחי אדמה מוקרמות
מתכון קל ומהיר למניפות תפוחי אדמה יפהפיות עם הקרמה של גבינת גאודה. פתרון מצוין לארוחת הערב המשפחתית

המרכיבים ל 4 יחידות:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית
- פלפל שחור
- מלח
- כף פטרוזילה קצוצה
- חופן פתיתי גאודה עמק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
02.
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות, כשהבסיס נשאר מחובר. הדרך הכי נוחה לעשות זאת היא להניח תפוח אדמה בין 2 כפות עץ ולחתוך לפרוסות דקות, כך הסכין מגיעה עד כף העץ ולא עד תחתית תפוח האדמה.
-
03.
מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתבנית מרופדת עם נייר אפייה למשך 20 דקות, או עד שהם מזהיבים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות.
-
05.
מערבבים בקערית את הפטרוזיליה ושמן הזית ומברישים את תפוחי האדמה.
-
06.
מפזרים חופן של פתיתי גאודה ואופים כחמש דקות נוספות.
-
07.
בתאבון!