טארט תפוחי אדמה פריך
שכבות דקיקות ופריכות של תפוחי אדמה על בסיס בצק פריך.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מלוח מעדנות, מופשר
- 1 תפוח אדמה, מקולף ופרוס דק דק
- 1 שמנת חמוצה בטעם של פעם (27% שומן) של תנובה
- אגוז מוסקט מגורר, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- מלח ים, לפי הטעם
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
על גבי משטח עבודה מגלגלים את הבצק המופשר ליריעה. מניחים מעל הבצק צלחת הפוכה ובעזרת סכין חדה חותכים את הבצק מסביב לצלחת לעיגול. מעבירים את עיגול הבצק בזהירות לתבנית אפיה.
-
03.
מורחים את פני הבצק בשמנת החמוצה ומשאירים שוליים נקיים ברוחב 2 ס"מ.
-
04.
מסדרים את פרוסות תפוח האדמה לטבעות היקפיות לכיסוי פני הבצק. מברישים את הפרוסות בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
05.
אופים בתנור עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים, כ-45 דקות. אם השוליים של פרוסות תפוחי האדמה מתחילות להשחים לפני שהן מתרככות מכסים את המאפה בנייר כסף ומסירים כמה דקות לפני סיום אפיה. מניחים למאפה להתקרר מספר דקות לפני שפורסים למשולשים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים