גראטן בטטות בשמנת
השילוב המדהים בין בטטה לשמנת ליצירת אחד הקלאסיקות מהבישול הצרפתי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:
- 4 בטטות קלופות
- 50 ג' חמאה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
- 1 שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי אצבע.
-
02.
מורחים את החמאה בשכבה עבה על התבנית.
-
03.
מסדרים את הבטטות כמו רעפים על גבי החמאה.
-
04.
מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.
-
05.
שופכים על הכל את השמנת.
-
06.
מפזרים מלמעלה את פירורי הלחם והגבינה המגוררת.
-
07.
אופים כשהתבנית מכוסה בנייר כסף, כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
-
08.
מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים