מתכון גראטן בטטות בשמנת | השף הלבן

גראטן בטטות בשמנת

השילוב המדהים בין בטטה לשמנת ליצירת אחד הקלאסיקות מהבישול הצרפתי

מאת: נירית בן עמרה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן בטטות בשמנת

המרכיבים ל 6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:

  • 4 בטטות קלופות
  • 50 ג' חמאה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
  • 1 שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי אצבע.

  • 02.

    מורחים את החמאה בשכבה עבה על התבנית.

  • 03.

    מסדרים את הבטטות כמו רעפים על גבי החמאה.

  • 04.

    מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.

  • 05.

    שופכים על הכל את השמנת.

  • 06.

    מפזרים מלמעלה את פירורי הלחם והגבינה המגוררת.

  • 07.

    אופים כשהתבנית מכוסה בנייר כסף, כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

  • 08.

    מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(128)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.