מפרום חצילים וגבינות
גרסת שבועות חגיגית ועשירה בגבינות למפרום המסורתי
המרכיבים ל8:
- 3 חצילים, חתוכים לכ-20 פרוסות בעובי 2 ס"מ
- 1/2 ליטר שמן לטיגון
- 2/3 כוס (100 גרם) קמח
- 2 ביצים, טרופות
- למילוי:
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 1 סלסילה (250 גרם) פטריות טריות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן - חדש
- 200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה קולקשן
- 200 גרם (2 כוסות) פתיתי עמק
- 1 ביצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3-2 שיני שום, פרוסות
- 1 צנצנת (כ-400 גרם) רוטב עגבניות מוכן
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף רסק עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
המילוי: מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-4 דקות. מסירים מהכיריים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים קלות. מוסיפים את הגבינות והביצה ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים את התיבול.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים בסיר רחב 1/2 ליטר שמן (שומרים בצד 2 כפות לטיגון נוסף). מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז מחצית מפרוסות החציל ומכסים במחצית השנייה של פרוסות החציל. טובלים כל צמד פרוסות בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים למגש או למסננת מרופדים במגבות נייר.
טיימר מופעל
-
03.
הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את החצילים הממולאים, מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.
טיימר מופעל