מפרום חצילים וגבינות | השף הלבן

מפרום חצילים וגבינות

גרסת שבועות חגיגית ועשירה בגבינות למפרום המסורתי

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מפרום חצילים וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 3 חצילים, חתוכים לכ-20 פרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון
  • 2/3 כוס (100 גרם) קמח
  • 2 ביצים, טרופות
  • למילוי:
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות טריות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן - חדש
  • 200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה קולקשן
  • 200 גרם (2 כוסות) פתיתי עמק
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 3-2 שיני שום, פרוסות
  • 1 צנצנת (כ-400 גרם) רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    המילוי: מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-4 דקות. מסירים מהכיריים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים קלות. מוסיפים את הגבינות והביצה ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מחממים בסיר רחב 1/2 ליטר שמן (שומרים בצד 2 כפות לטיגון נוסף). מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז מחצית מפרוסות החציל ומכסים במחצית השנייה של פרוסות החציל. טובלים כל צמד פרוסות בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים למגש או למסננת מרופדים במגבות נייר.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את החצילים הממולאים, מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)