נאן שום וגבינה לבנה של תנובה | השף הלבן

נאן שום וגבינה לבנה של תנובה

נאן שום מ-2 מצרכים – פשוט, קל ומקפיץ כל ארוחה!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
נאן שום וגבינה לבנה של תנובה
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט
המרכיבים ל6 לחמי מחבת:
  • 1 ו-1/4 כוסות מדידה (175 גרם) קמח תופח
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% תנובה
לשמן שום:
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מעט עלי טימין - לא חובה
  • 1/2 כפית מלח
  • חופן נדיב עלי פטרוזיליה או עירית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים יחד, עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה, את הקמח והגבינה עד שנוצר בצק. מניחים בצד או במקרר. אם רוצים אפשר להוסיף לבצק 1 כף מייפל זה מאפשר לו להתקרמל קצת אבל לא חובה.

  • 02.

    קוצצים דק את הפטרוזיליה.

  • 03.

    בסיר קטן שמים שמן זית, שיני שום, טימין ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהשום טיפה מזהיב ורך. מועכים ומוסיפים פטרוזיליה. המלצה – אפשר להכין כמות כפולה ולהכין קונפי שום.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל כדור, על נייר אפייה מקומח היטב, לעובי של 1/2 ס״מ.

  • 05.

    צורבים את הבצק על מחבת, על האש הכי גבוהה, במשך 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

    מורחים את הנאן בשמן עם השום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)