נאן שום וגבינה לבנה של תנובה
נאן שום מ-2 מצרכים – פשוט, קל ומקפיץ כל ארוחה!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
עיצוב: רחלי קרוט
המרכיבים ל6 לחמי מחבת:
- 1 ו-1/4 כוסות מדידה (175 גרם) קמח תופח
- 1 גביע גבינה לבנה 5% תנובה
לשמן שום:
- 10 שיני שום קלופות
- 1/3 כוס שמן זית
- מעט עלי טימין - לא חובה
- 1/2 כפית מלח
- חופן נדיב עלי פטרוזיליה או עירית
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד, עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה, את הקמח והגבינה עד שנוצר בצק. מניחים בצד או במקרר. אם רוצים אפשר להוסיף לבצק 1 כף מייפל זה מאפשר לו להתקרמל קצת אבל לא חובה.
-
02.
קוצצים דק את הפטרוזיליה.
-
03.
בסיר קטן שמים שמן זית, שיני שום, טימין ומלח ומבשלים על אש נמוכה עד שהשום טיפה מזהיב ורך. מועכים ומוסיפים פטרוזיליה. המלצה – אפשר להכין כמות כפולה ולהכין קונפי שום.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל כדור, על נייר אפייה מקומח היטב, לעובי של 1/2 ס״מ.
-
05.
צורבים את הבצק על מחבת, על האש הכי גבוהה, במשך 3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
06.
מורחים את הנאן בשמן עם השום ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים