מפרום חצילים וגבינות | השף הלבן

מפרום חצילים וגבינות

גרסת שבועות חגיגית ועשירה בגבינות למפרום המסורתי

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מפרום חצילים וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 3 חצילים, חתוכים לכ-20 פרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון
  • 2/3 כוס (100 גרם) קמח
  • 2 ביצים, טרופות
  • למילוי:
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות טריות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן - חדש
  • 200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה קולקשן
  • 200 גרם (2 כוסות) פתיתי עמק
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 3-2 שיני שום, פרוסות
  • 1 צנצנת (כ-400 גרם) רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    המילוי: מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-4 דקות. מסירים מהכיריים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומצננים קלות. מוסיפים את הגבינות והביצה ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מחממים בסיר רחב 1/2 ליטר שמן (שומרים בצד 2 כפות לטיגון נוסף). מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז מחצית מפרוסות החציל ומכסים במחצית השנייה של פרוסות החציל. טובלים כל צמד פרוסות בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים למגש או למסננת מרופדים במגבות נייר.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את החצילים הממולאים, מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.