קיגל אטריות עם תפוחים ואגוזים
קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לכ-20 מנות/תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 0.25 כפית קינמון
- 1 שמנת חמוצה או יוגורט 3%
- 250 גרם אטריות רחבות או דקות
- 50 גרם חמאה
- 0.75 כוס סוכר או כמו סוכר
- 1 כוס צימוקים(אם אוהבים)
- 0.75 כוס אגוזים קצוצים
- 3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
לבשל את האטריות בסיר גדול עם מי מלח כ-8 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
לסנן ולהוסיף את החמאה- לערבב היטב.
-
03.
להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך לערבב עד שלא ישארו עקבות ביצה ושמנת.
-
04.
לשמן תבנית עגולה 24, להניח בה את התערובת ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהקוגל משחים.
טיימר מופעל
-
05.
לצנן מעט, להפוך על צלחת הגשה ולקשט בקינמון או ריבה.
-
06.
ניתן להחליף את האטריות באותה כמות אורז מבושל. אפשר לקשט בכל סוג ריבה שאוהבים.
הכנת? כאן מדרגים