מתכון קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים | השף הלבן

קיגל אטריות עם תפוחים ואגוזים

קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים

מאת: חביבה טל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים

המרכיבים לכ-20 מנות/תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 0.25 כפית קינמון
  • 1 שמנת חמוצה או יוגורט 3%
  • 250 גרם אטריות רחבות או דקות
  • 50 גרם חמאה
  • 0.75 כוס סוכר או כמו סוכר
  • 1 כוס צימוקים(אם אוהבים)
  • 0.75 כוס אגוזים קצוצים
  • 3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבשל את האטריות בסיר גדול עם מי מלח כ-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    לסנן ולהוסיף את החמאה- לערבב היטב.

  • 03.

    להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך לערבב עד שלא ישארו עקבות ביצה ושמנת.

  • 04.

    לשמן תבנית עגולה 24, להניח בה את התערובת ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהקוגל משחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    לצנן מעט, להפוך על צלחת הגשה ולקשט בקינמון או ריבה.

  • 06.

    ניתן להחליף את האטריות באותה כמות אורז מבושל. אפשר לקשט בכל סוג ריבה שאוהבים.

הכנת? כאן מדרגים
(74)