תבשיל קישואים ופלפלים בעגבניות וצנובר
תוספת או ארוחה בפני עצמה – מנה בריאה וטעימה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 פלפלים אדומים
- 1 פלפל צהוב גדול
- 1/3 כוס צנובר
- 3 קישואים בינוניים, מאורכים
- 1 בצל סגול בינוני, קלוף
- 3/4 כוס עלי בזיליקום, קצוצים מעט גס
- 3 שיני שום
- 2 עגבניות בינוניות, בשלות
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מעבירים את הפלפלים לתנור וצולים עד להשחמה קלה. מעבירים אל שקית "מרשרשת", מוציאים את האוויר מעט וקושרים. משהים ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחבת טפלון וקולים לכמה דקות את הצנוברים, תוך ערבוב מתמיד, עד להשחמה קלה מאוד, מוציאים אל צלחת.
-
03.
קולפים בעדינות את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים.
-
04.
חותכים את הפלפלים לרצועות מעט רחבות.
-
05.
חותכים את הקישואים לאורכם ואז לשלושה. כל שליש חותכים מהמרכז בזוית 3 פעמים כך שיהיו לנו משולשים מאורכים.
-
06.
את הבצל חותכים לקוביות בינוניות
-
07.
את השום חותכים לרצועות מאורכות ודקות
-
08.
בעגבניות יוצרים איקס בצד הרחב ומכניסים לקערה עם מים רותחים לכ-4-5 דקות. מצננים וקולפים בעדינות.
טיימר מופעל
-
09.
חותכים את העגבניות לחצי וכל חצי לשלושה משולשים לאורך.
-
10.
מעבירים את כל הירקות לקערה ומערבבים עם כפית מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית ועלי הבזיליקום הקצוצים.
-
11.
מחממים את התנור ל-180 מעלות
-
12.
מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 25-30 דקות עד לריכוך וקבלת צבע שחום.
טיימר מופעל
-
13.
לפני ההגשה בוזקים מעל את הצנובר. מגישים חם.