תבשיל כרובית וברוקולי בשמנת צמחית
תבשיל כרובית וברוקולי ברוטב שמנת צמחית עשיר, מנה ראשונה המתאימה לארוחה בשרית
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ראש כרובית קטן, חתוך לפרחים
- 1 ק"ג פרחי ברוקולי טרי
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1 ו-1/2 כפות אבקת מרק טעם עוף
- אגוז מוסקט
- קורט פלפל לבן
- 3 מכלי קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת 'השף הלבן' (750 מ"ל)
- 1 כפית שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
חולטים את הכרובית והברוקולי במי מלח רותחים ומסננים.
-
02.
מסדרים את פרחי הכרובית והברוקולי בתבנית.
-
03.
בסיר קטן מחממים מעט שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ומערבבים. יוצקים את הקצפת הצמחית ללא סוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל לבן ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט.
-
04.
מוסיפים פנימה את פרחי הברוקולי והכרובית ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מידי פעם מערבבים בעדינות.
טיימר מופעל
-
05.
להגשה: מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים