קדירת חורף טבעונית
מתכון של אינס ינאי לקדירה טבעונית מושלמת לימי החורף, או כמנת אירוח שמוגשת למרכז השולחן
פרווה
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: בלוג "תיק אוכל"
המרכיבים ל4-5:
- 1 ראש של שום
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 300 גרם טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי חתוך לקוביות גדולות
- 1 כוס בירה / יין לבן
- 1 שקית ערמונים בואקום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כף כמון
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 4 כפות שמן זית
- מים לכיסוי התבשיל
- להגשה: מעט פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
- קוביות בטטה קלופות מוקפאות "סנפרוסט"
- 1/2 שקית גזר גמדי "סנפרוסט"
- 1 כוס עדשים שחורות
- 2 תפוחי אדמה לא קלופים חתוכים לקוביות גדולות
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את העדשים השחורות 15 דקות בסיר עם מים רותחים, שוטפים היטב ומסננים.
טיימר מופעל
-
02.
בסיר רחב מניחים שמן זית, רבעי בצל, תפוחי אדמה,בטטה וטופו ומטגנים כ- 5 דקות מכל צד עד השחמה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לסיר את שאר הירקות והעדשים
-
04.
מוסיפים כוס בירהיין, את התבלינים והערמונים.
-
05.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים סילאן ומים עד לכיסוי המרכיבים.
-
06.
מביאים שנית לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד ההשחמה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים