קדירת חורף טבעונית – מתכון למנה טבעונית | השף הלבן

קדירת חורף טבעונית

מתכון של אינס ינאי לקדירה טבעונית מושלמת לימי החורף, או כמנת אירוח שמוגשת למרכז השולחן

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג "תיק אוכל"

המרכיבים ל4-5:

  • 1 ראש של שום
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 300 גרם טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כוס בירה / יין לבן
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כף כמון
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 4 כפות שמן זית
  • מים לכיסוי התבשיל
  • להגשה: מעט פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
  • קוביות בטטה קלופות מוקפאות "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית גזר גמדי "סנפרוסט"
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 תפוחי אדמה לא קלופים חתוכים לקוביות גדולות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים השחורות 15 דקות בסיר עם מים רותחים, שוטפים היטב ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    בסיר רחב מניחים שמן זית, רבעי בצל, תפוחי אדמה,בטטה וטופו ומטגנים כ- 5 דקות מכל צד עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר את שאר הירקות והעדשים

  • 04.

    מוסיפים כוס בירהיין, את התבלינים והערמונים.

  • 05.

    מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים סילאן ומים עד לכיסוי המרכיבים.

  • 06.

    מביאים שנית לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד ההשחמה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)