מזט שעועית לבנה, חמד ובצל כבוש | השף הלבן

מזט שעועית לבנה, חמד ובצל כבוש

מזט הוא "סלט קטן" לפתיחת הארוחה. הנה מתכון נהדר לסלט שעועית צבעוני שיפתח את התיאבון

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מזט שעועית לבנה, חמד ובצל כבוש

המרכיבים ל8:

  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם גבינת חמד 5% שומן פיראוס, מפוררת
  • 1 שקית ( 800 גרם) שעועית לבנה סנפרוסט מופשרת
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 3 כפות חומץ יין לבן
  • 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע ורשאד)
  • ½ פלפל אדום חריף פרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את השעועית במים רותחים במשך 15 דקות, לריכוך נוסף.מסננים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    בינתיים כובשים את הבצל הסגול: מערבבים אותו בקערה עם החומץומשהים 15 דקות עד שהוא מתרכך ומקבל גוון זוהר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מעבירים את השעועית לקערה ומערבבים עם הבצל הכבוש (כולל נוזלי ההשריה), עשבי התיבול והפלפל החריף.מתבלים בפלפל ושמן זית. מפזרים פירורי חמד ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)