מזט שעועית לבנה, חמד ובצל כבוש
מזט הוא "סלט קטן" לפתיחת הארוחה. הנה מתכון נהדר לסלט שעועית צבעוני שיפתח את התיאבון
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8:
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- 100 גרם גבינת חמד 5% שומן פיראוס, מפוררת
- 1 שקית ( 800 גרם) שעועית לבנה סנפרוסט מופשרת
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 3 כפות חומץ יין לבן
- 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע ורשאד)
- ½ פלפל אדום חריף פרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את השעועית במים רותחים במשך 15 דקות, לריכוך נוסף.מסננים ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים כובשים את הבצל הסגול: מערבבים אותו בקערה עם החומץומשהים 15 דקות עד שהוא מתרכך ומקבל גוון זוהר.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את השעועית לקערה ומערבבים עם הבצל הכבוש (כולל נוזלי ההשריה), עשבי התיבול והפלפל החריף.מתבלים בפלפל ושמן זית. מפזרים פירורי חמד ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים