מתכון חמין לשבת חורפית | השף הלבן

חמין לשבת חורפית

חמין מסורתי לשבת עם כל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חמין לשבת חורפית

המרכיבים לקערה גדולה:

  • 12 תפוחי אדמה קלופים
  • 6 ביצים
  • נתח בשר בקר מתאים לצלי (מעדיפה נתח צלי כתף)
  • שלוש כוסות אורז לבן ארוך
  • 3 כוסות גרגירי חומוס (אפשר גם מקופסה)
  • שלוש כוסות חיטה
  • עצמות בקר (קונים אותם מוכנות לבישול מהקצב)
  • 6 בצלים
  • ראש שום
  • שני תמרים יבשים
  • כף קפה שחור
  • שתי כפות דבש
  • מלח
  • פלפל שחור
שתי שקיות קוקי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול וכבד מחממים מעט שמן.

  • 02.

    קוצצים שנים מהבצלים לקוביות גדולות ומטגנים מעט.

  • 03.

    מכניסים את קוביות הבשר לסיר, מטגנים מעט ומוציאים מהסיר.

  • 04.

    מעבירים לאש קטנה ושמים שלושה בצלים בסיר, ואת ראש השום.

  • 05.

    מניחים בסיר גם את תפוחי האדמה בסיר, מעליהם את קוביות הבשר והעצמות ומפזרים את החומוס. מכניסים שתי כפות דבש, את שני התמרים היבשים ומפזרים מעל את הקפה השחור.

  • 06.

    מגרדים את הבצל הנותר בפומפיה.

  • 07.

    בשקית קוקי אחת מכניסים את האורז, וחצי מכמות הבצל המגורר, סוגרים ועושים בשקית חורים עם מזלג, מכניסים לסיר

  • 08.

    בשקית קוקי שנייה מכניסים את החיטה ומה שנשאר מהבצל המגורר, סוגרים ועושים בשקית חורים עם מזלג, מכניסים לסיר.

  • 09.

    מפזרים מעל הכל מלח ופלפל שחור.

  • 10.

    מניחים את הביצים מעל כל המרכיבים שהוכנסו עד עכשיו.

  • 11.

    מוסיפים לתבשיל מים עד כדי כיסוי, סוגרים במכסה ומגביהים את האש עד לרתיחה אחת.

  • 12.

    אחרי הרתיחה מעבירים לאש הכי קטנה או לתנור לבישול כל הלילה. יש לשים לב שהנוזלים לא מתאדים במהלך הלילה, מגישים אותם כרוטב.  

הכנת? כאן מדרגים
(471)