טביחה
תבשיל מהמטבח הטריפוליטאי שמכינים בסיר גדול לכל המשפחה. גרסה קלה וקצרה יותר לחמין.
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קלופים קצוצים
- 6 שיני שום חצויות
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
- 1/2 פלפל חריף או 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית גדושה כמון
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 קופסאת (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 - 1.5 ק"ג בשר לבישול ארוך (כתף, שריר, אוסובוקו, שפונדרה) חתוך לקוביות (אם אוסובוקו - חתוך לפרוסות)
- 2 כוסות שעועית לבנה "סנפרוסט"
- 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים חצויים
- 700 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות גדולות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים בשר ומים עד כיסוי הבשר ועוד 5 ס"מ.
טיימר מופעל
-
02.
מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים רסק, מערבבים מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי. מוסיפים שעועית ותפוחי אדמה, מכסים ומבשלים שעה נוספת. מוסיפים דלעת ומבשלים עוד חצי שעה עד שהירקות והבשר רכים. מגידים לצד קוסקוס.* רוצים להעשיר את התבשיל בירקות? ירקות קשים (גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק) מוסיפים עם תפוחי האדמה. ירקות רכים (קישואים, מנגולד, בטטה, כרובית) מוסיפים עם הדלעת.
הכנת? כאן מדרגים