גיגאנטס פלאקי – שעועית ברוטב עגבניות אפויה עם בולגרית
מנה חמה צמחונית מהמטבח היווני, קלת הכנה, טעימה ומשביעה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 קופסאת (800 גרם) עגבניות קצוצות
- 1 קופסאת (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר חום
- 3 כפות אורגנו טרי או פטרוזיליה, קצוצים
- מלח, פלפל
- 3 כוסות שעועית לבנה "סנפרוסט"
- 100 גרם בולגרית 16% "פיראוס" מפוררת
- להגשה: אורגנו טרי או פטרוזיליה, קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 4-5 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים עגבניות, רסק, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל ו 1/2 כוס מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים בסיר מכוסה כ 30 דקות (אם צריך מוסיפים עוד מים) עד שהשעועית רכה והרוטב ספג טעמים.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מעבירים את התבשיל לתבנית פיירקס או קרמיקה. מפזרים בולגרית ואופים כ 20 דקות עד שהגבינה נמסה. בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים