גיגאנטס פלאקי - שעועית ברוטב עגבניות אפויה עם בולגרית | השף הלבן

גיגאנטס פלאקי – שעועית ברוטב עגבניות אפויה עם בולגרית

מנה חמה צמחונית מהמטבח היווני, קלת הכנה, טעימה ומשביעה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גיגאנטס פלאקי - שעועית ברוטב עגבניות אפויה עם בולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 קופסאת (800 גרם) עגבניות קצוצות
  • 1 קופסאת (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 3 כפות אורגנו טרי או פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 3 כוסות שעועית לבנה "סנפרוסט"
  • 100 גרם בולגרית 16% "פיראוס" מפוררת
  • להגשה: אורגנו טרי או פטרוזיליה, קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 4-5 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים עגבניות, רסק, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל ו 1/2 כוס מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים בסיר מכוסה כ 30 דקות (אם צריך מוסיפים עוד מים) עד שהשעועית רכה והרוטב ספג טעמים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מעבירים את התבשיל לתבנית פיירקס או קרמיקה. מפזרים בולגרית ואופים כ 20 דקות עד שהגבינה נמסה. בוזקים אורגנו או פטרוזיליה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)