אנטיפסטי ברוטב בלסמי
מנת פתיחה קלילה ופשוטה להכנה שבאה בטוב גם לצד המנה העיקרית

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 פלפלים אדומים
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל צהוב
- 1 חציל בינוני, לא רחב מדי
- 3 קישואים בינוניים
- 1 בטטה בינונית
- 2 עגבניות
- 1/3 ראש כרובית מפורק לפרחים
- 1 ראש שום
- 1/2 סלסילת פטריות
- שמן זית
- 2 כפות עלי קורנית טריים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את הפלפלים, ובעזרת קצה סכין יוצרים בהם 2 חורים קטנים
-
02.
את החצילים פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ,מפזרים מעט מלח גס על 2 הצדדים ומניחים להגיר נוזלים במשך 10 דקות. שוטפים מעט במים ומייבשים מעל רשת
טיימר מופעל
-
03.
את הקישואים חותכים לשניים, וחוצים שוב לאורך, את הבטטה חותכים לפרוסות של ס"מ, חוצים העגבניות ומפרקים את ראשי השום לשניים, ללא הסרת הקליפה
-
04.
מחממים מחבת פסים כבדה ומורחים אותה בשמן זית
-
05.
מסדרים על משטח העבודה את הפטריות ושאר סוג הירק ומעל מפזרים מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט עלי קורנית , יוצקים על הירקות שמן זית בנדיבות. הופכים את הירקות ומתבלים גם את צידם השני
-
06.
צולים מעט את הירקות מעל חום בינוני עד לריכוך קל (הירקות אינם צריכים להתרכך לחלוטין אלא בעלי מרקם טרי, מומלץ לצלות כל פעם סוג ירק אחד לבד-לכל אחד זמן הריכוך שלו) וקבלת צבע צלוי
-
07.
את הפלפלים מעבירים לשקית ניילון מרשרשת (כזו שיש במרכולים), מוציאים את האוויר, קושרים ומניחים ל-15 דקות. קולפים בעדינות, מרחיקים את הגרעינים והגבעול וחותכים ל-6
טיימר מופעל
-
08.
מצננים את הירקות
-
09.
מסדרים את כל הירקות על פלטה רחבה כמו מניפה, לפי סוגי הירקות
-
10.
מעל הירקות יוצקים טיפות של חומץ בלסמי, שמן זית ובוזקים מעט מלח גס – ומגישים