מאפה כרובית וגבינות של תומר אומנסקי
המנה הזו תגנוב את ההצגה בכל ארוחה. תומר אומנסקי עם כרובית וולינגטון במילוי גבינות שאתם חייבים להכין.
המרכיבים ל8:
- 1 ק"ג בצק עלים
- כרובית שלמה בינונית
- 3 כפות שמן זית
- מלח פלפל
- טריו מיקס 3 גבינות (330 גרם)
- 250 גרם פטה עיזים
- ביצה בגודל M
- 3 כפות קמח
- ביצה להברשת המאפה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול ורחב נרתיח מים עם מלח (כפית מלח על כל ליטר מים)
-
02.
ננקה את הכרובית היטב ונחלוט אותה במים הרותחים כעשר דקות לריכוך קל
-
03.
נוציא את הכרובית מהמים ונצנן היטב (חשוב שהיא תהיה קרה)
-
04.
נבריש בשמן זית ונתבל במלח ופלפל
-
05.
בקערה נערבב טריו מיקס 3 גבינות, פטה עיזים, ביצה וקמח עד לקבלת תערובת גבינות סמיכה מאוד (אם קשה לערבב עם הכף, ניתן לערבב עם הידיים.
-
06.
ניקח את בצק העלים ונפתח אותו על משטח מקומח
-
07.
נחלק את הבצק ל3 קוביות שוות
-
08.
ניקח את התערובת הגבינות ונעטוף את הכרובית בה
-
09.
נניח את הכרובית עם הגבינות על קוביית בצק עלים, מעליה נניח עוד קוביית בצק ונאחד בין משני הבצקים כך שכל הכרובית עטופה בבצק
-
10.
נבריש את המאפה בביצה, ניקח את יתרת הבצק ונחתוך לרצועות.
-
11.
נסדר את הרצועות סביב כל הכרובית כך שכל רצועה עולה על השנייה. את קצות הרצועות "נחביא" בתחתית המאפה.
-
12.
נבריש בביצה ונפזר שומשום. נאפה ב185 מעלות טורבו כחמישים דקות עד להזהבה.
-
13.
נגיש לצד סלט עלים או סלט עגבניות. בתאבון.