סושי כרובית
גרסה נפלאה, טבעונית ודלת קלוריות לסושי המסורתי
המרכיבים ל5 רולים:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים ״סנפרוסט״
- ½ כוס (120 מ״ל) חומץ אורז
- 1/3 כוס + כף (75 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- למילוי:
- 1 מלפפון
- 1 אבוקדו
- 1 אבוקדו
- 5 גבעולי עירית
- 5 דפי אצות נורי
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת ה״אורז״: (מומלץ להכין מספר שעות מראש, החומץ צריך להיות קר לפני מזיגתו על הכרובית)
-
02.
שמים חומץ אורז בסיר ומחממים על אש בינונית (לאחר שהוא התחמם, אך לא רתח, מוסיפים את המלח והסוכר)
-
03.
כאשר התערבות הופכת לעכורה – היא מוכנה.
-
04.
אופן הכנת הסושי:
-
05.
מרתיחים מים ומוסיפים את שקית פתיתי הכרובית של סנפרוסט ומבשלים כ-20 דקות, מסננים היטב ומכניסים לסיר.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את חומץ הסושי שהכנו מראש
-
07.
מערבבים היטב ומשאירים להשרייה ל- 10 דקות
טיימר מופעל
-
08.
מאדים את הכרובית כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת, כך שהכרובית לא תידבק לסיר
טיימר מופעל
-
09.
כשאין נוזלים מכבים את האש ומועכים את הכרובית בעדינות בעזרת מועך פירה
-
10.
מצננים לחלוטין את הכול, חשוב שלא יישארו נוזלים כדי לא להרטיב את האצה בזמן ההרכבהאופן ההרכבה:
-
11.
מניחים דף אצה לאורך על גבי המחצלת ושמים שכבת כרובית דקה על ¾ מהאצה.
-
12.
מניחים לרוחב פרוסות ירקות דקות – מלפפון, גזר, גמבה ואבוקדו פרוסים לגפרורים. ניתן להוסיף גבעולי עירית.
-
13.
מגלגלים את הסושי עם המחצלת מהחלק שקרוב אליך.
-
14.
חשוב לגלגל לבצורה מהודקת ומהירה, ניתן להרטיב את קצה האצה על מנת שתידבק בצורה טובה.
-
15.
פורסים לפרוסות ואוכלים מיד. בתיאבון!