שומר צלוי עם פירורי גבינת פטה כבשים ואגוזי מלך קלויים
מנה מרשימה וטעימה מאוד. חשוב לבחור בשומרים טריים מאוד וצרים ככל שניתן.
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 65-75 גרם (2/3-3/4 כוס) אגוזי מלך
- 4 יח' שומר בינוני-גדול
- 2 כפות שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס גס
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה כבשים 20% או 5% שומן פיראוס, מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות. שמים אגוזי מלך בתבנית קטנה. כשהתנור חם מכניסים את האגוזים למרכזו. אופים במשך 10 דקות, מוציאים (לא מכבים) ושמים בצד.
טיימר מופעל
-
02.
מגבירים את עוצמת התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
-
03.
שוטפים שומר, קוטמים קצוות, מעמידים כל שומר על משטח חיתוך ופורסים דק. מסדרים את השומרים בתבנית כשהם שכובים, בשכבה אחת בלבד. במידה ונותרו פרוסות שומר, מסדרים אותן בתבנית נוספת. מזלפים שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
-
04.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו (אופים כל תבנית לחוד, במרכז התנור) ואופים במשך 20-25 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.
טיימר מופעל
-
05.
מסדרים את פרוסות השומר הצלוי בצלחת הגשה יפה, מפזרים פירורי גבינת פטה ואגוזים קלויים ומגישים.