מתכון שטרויזל תותים | השף הלבן

שטרויזל תותים

מתכון מיוחד ומושקע

מאת: נוי שניר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שטרויזל תותים

המרכיבים ל 6 מנות:

  • כ-18 תותים
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 קופסא (כ-100 גרם) גבינת שמנת 30%
לשטרויזל:
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה
  • 2/3 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בידיים את כל חומרי השטרויזל ומפוררים בידיים את קוביות החמאה כך שתיווצר תערובת פירורים אחידה.

  • 02.

    מפזרים בתבנית את השטרויזל ואופים ב-160 מעלות כחצי שעה (כעבור חצי מהזמן מומלץ להוציא מהתנור ולערבב). מצננים בטמפרטורת החדר.

  • 03.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקרם חלק.

  • 04.

    מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבב רק עד שהקרם אחיד.

  • 05.

    חותכים את התותים לקוביות בינוניות.

  • 06.

    מסדרים את המנות: בכוסות שקופות מניחים כף מהשטרויזל (בכל כוס), מעל את קוביות התותים, כ-2 כפות גדושות של קרם (בכל כוס) ומפזרים מעל שוב מהשטרויזל.

  • 07.

    אפשר לשמור במקרר כמה שעות אם לא מגישים מיד.  

הכנת? כאן מדרגים
(143)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.