פאבלובה אישית עם קצפת ופירות יער
נטלי לוין משתפת אותנו במתכון חגיגי ומרשים לקינוח הקלאסי המבוסס על מרנג
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 125 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1 כף קורנפלור
- 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן", קרה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 125 גרם (1 כוס) פירות יער קפואים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף ברנדי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערת מיקסר יבשה מקציפים יחד חלבונים ומלח.
-
03.
כשנוצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מגבירים להקצפה מהירה מאוד וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
לקראת סוף ההקצפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה מיץ לימון וקורנפלור. מערבלים רק עד שהם נטמעים במרנג.
-
05.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קעריות קטנות בקוטר של כ-7 ס"מ על גבי התבנית.
-
06.
אופים במשך כ-5-8 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-50-60 דקות, או עד שהקעריות יבשות למגע ונפרדות בקלות מנייר האפייה.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.
-
08.
קצפת וניל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קצפת יציבה מאוד.
-
09.
פירות יער: בקערית קטנה מערבבים יחד פירות יער, סוכר וברנדי ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כ-1/2 שעה עד שהם מגירים נוזלים.
-
10.
הרכבה והגשה: ממלאים כל קערית מרנג בקצפת ומקשטים ב-1-2 כפות של פירות היער (כולל הנוזלים). מגישים מיד.