מתכון פאבלובה אישית עם קצפת ופירות יער | השף הלבן

פאבלובה אישית עם קצפת ופירות יער

נטלי לוין משתפת אותנו במתכון חגיגי ומרשים לקינוח הקלאסי המבוסס על מרנג

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאבלובה אישית עם קצפת ופירות יער
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל8 מנות:

לפבלובה:
  • 2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 125 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1 כף קורנפלור
לקצפת וניל:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן", קרה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לפירות:
  • 125 גרם (1 כוס) פירות יער קפואים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערת מיקסר יבשה מקציפים יחד חלבונים ומלח.

  • 03.

    כשנוצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מגבירים להקצפה מהירה מאוד וממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    לקראת סוף ההקצפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה מיץ לימון וקורנפלור. מערבלים רק עד שהם נטמעים במרנג.

  • 05.

    מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קעריות קטנות בקוטר של כ-7 ס"מ על גבי התבנית.

  • 06.

    אופים במשך כ-5-8 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-50-60 דקות, או עד שהקעריות יבשות למגע ונפרדות בקלות מנייר האפייה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 07.

    מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.

  • 08.

    קצפת וניל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קצפת יציבה מאוד.

  • 09.

    פירות יער: בקערית קטנה מערבבים יחד פירות יער, סוכר וברנדי ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כ-1/2 שעה עד שהם מגירים נוזלים.

  • 10.

    הרכבה והגשה: ממלאים כל קערית מרנג בקצפת ומקשטים ב-1-2 כפות של פירות היער (כולל הנוזלים). מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1719)