גלידוניות פירות טבעוניות | השף הלבן

גלידוניות פירות

פינוק מושלם ומרענן על בסיס סויה

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ללמספר יחידות:

לתערובת תות-בננה
  • 300 גרם ( 2 כוסות ) תותים נקיים
  • 2 משקה סויה BIO תנובה תות בננה
  • 2 כפות סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד ( לא חובה )
לתערובת אפרסק
  • 300 גרם אפרסק ( 2 כוסות- 4 קטנים או 2-3 גדולים ) קלופים ונקיים מליבה חתוכים גס
  • 2 משקה סויה BIO תנובה אפרסק
  • 2 כפות סילאן תמרים
  • 1 כפית תמצית וניל ( לא חובה )
לתערובת תפוח-פטל
  • 300 גרם פטל אדום קפוא ( 2 כוסות )
  • 2 משקה סויה BIO תנובה תפוח פטל
  • 2 כפות סילאן
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד ( לא חובה )
לציפוי
  • 350 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בבלנדר מרסקים בנפרד את כל התערובות למרקם חלק.

  • 02.

    מחלקים את התערובות בצורה אקראית בין התבניות ומעבירים למקפיא לשעתיים עד שהגלידוניות קשות לחלוטין.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מקררים מעט.

  • 04.

    מחלצים את הגלידוניות מתבנית הקרח ובאמצעות מזלג טובלים במהירות בשוקולד המומס.

  • 05.

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים שוב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)