גלידוניות פירות
פינוק מושלם ומרענן על בסיס סויה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנרק
המרכיבים ללמספר יחידות:
לתערובת תות-בננה
- 300 גרם ( 2 כוסות ) תותים נקיים
- 2 משקה סויה BIO תנובה תות בננה
- 2 כפות סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד ( לא חובה )
לתערובת אפרסק
- 300 גרם אפרסק ( 2 כוסות- 4 קטנים או 2-3 גדולים ) קלופים ונקיים מליבה חתוכים גס
- 2 משקה סויה BIO תנובה אפרסק
- 2 כפות סילאן תמרים
- 1 כפית תמצית וניל ( לא חובה )
לתערובת תפוח-פטל
- 300 גרם פטל אדום קפוא ( 2 כוסות )
- 2 משקה סויה BIO תנובה תפוח פטל
- 2 כפות סילאן
- קליפה מגוררת מתפוז אחד ( לא חובה )
לציפוי
- 350 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
- 3 כפות שמן קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
בבלנדר מרסקים בנפרד את כל התערובות למרקם חלק.
-
02.
מחלקים את התערובות בצורה אקראית בין התבניות ומעבירים למקפיא לשעתיים עד שהגלידוניות קשות לחלוטין.
-
03.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מקררים מעט.
-
04.
מחלצים את הגלידוניות מתבנית הקרח ובאמצעות מזלג טובלים במהירות בשוקולד המומס.
-
05.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים שוב.
הכנת? כאן מדרגים