בקלוואה עם קצפת וגלידה
קינוח קלאסי של אגוזים עם עלי פילו קריספיים עם טוויסט גלידה וקצפת שהופכת לקינוח מפנק בטירוף.
המרכיבים ל8:
- 1/2 1 כוסות אגוזי מלך
- 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 150 גרם חמאה "תנובה"
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1/4 קילו גלידה וניל שאוהבים.
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית "טורבו".
-
02.
מפשירים את הפילו לפי ההוראות על האריזה.
-
03.
בקערה מתאימה ממיסים את החמאה במיקרוגל.
-
04.
קוצצים את האגוזים והפיסטוקים לחתיכות קטנות מאוד.
-
05.
פורסים את עלי הפילו על משטח העבודה ובעזרת סכין חדה חותכים את כל הדפים לשני עיגולים בקוטר התבנית.
-
06.
מחלקים את כל העיגולים שיצאו לשלושה חלקים. מניחים דף פילו אחד בתבנית ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, מניחים מעליו דף נוסף, מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש הראשון של הדפים.
-
07.
מפזרים חצי מכמות האגוזים הקצוצים מעל שכבת דפי הפילו.
-
08.
מניחים מעל לשכבת האגוזים דף פילו ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש השני של דפי הפילו.
-
09.
מפזרים מעל דפי הפילו את החצי השני של האגוזים.
-
10.
מניחים מעל לאגוזים דף פילו ומורחים בחמאה, ממשיכים כך עם כל דפי הפילו שנשארו.
-
11.
אופים 25-35 דקות או עד שהבלקוואה מזהיבה מכל הצדדים.
טיימר מופעל
-
12.
בסיר קטן מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון עד להמסה מלאה של הסוכר במים, ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
13.
מוציאים את הבקלוואה מהתנור ויוצקים מעליה את סירופ הסוכר.
-
14.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את שמנת הוניל ומקציפים לקצפת יציבה ותפוחה.
-
15.
פורסים את הקלוואה ומזלפים קצפת מעל לכל פרוסה, מגישים עם כדור גלידה וניל שאוהבים.