עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד – מתכון לעוגת שוקולד | השף הלבן

עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד

עוגת שוקולד מרהיבה ביופיה, מתאימה לחגיגות יום הולדת ואירועים חגיגיים אחרים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד עם קרם נפוליאון־שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל תבנית בקוטר 22 ס"מ:

לעוגה:
  • 4 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן (עדיף תירס, או חמניות)
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות חלב "תנובה"
לקרם הנפוליאון־שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 75 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 75 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל או שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים 2 תבניות רדודות בקוטר 22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתן בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 02.

    מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר ותמצית וניל במשך 7-5 דקות לקציפה סמיכה ותפוחה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך הקצפה מתמדת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו, ומנפים שוב על קציפת הביצים. מטפטפים את החלב מסביב, ומבליעים את הקמח לתוך הקצף בתנועות קיפול עדינות.

  • 04.

     מחלקים את התערובת בין שתי התבניות, ואופים במשך 18-15 דקות, או עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע (מחליפים את מקום התבניות אחרי 12 דקות – עליונה למטה ותחתונה למעלה).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

     מניחים לעוגות להצטנן לגמרי בתבניות לפני שמחלצים אותן מתוכן ומסירים את נייר האפייה. הכנת הקרם:

  • 06.

    שמים את קוביות השוקולדים והחמאה בקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל, ומחממים במשך ½1 דקות - עוצרים ומערבבים כל 30 שניות - או עד שרוב כמות החמאה נמסה וקוביות השוקולד מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 07.

     טורפים במטרף לתערובת חלקה (לחילופין, אפשר להמס את התערובת בקערה חסינת חום מעל אדים).

  • 08.

     בקערה גדולה מערבלים את גבינת הנפוליאון עם אבקת הסוכר ועם הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה, תוך ערבול. מערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה ואחידה - מנקים את דופנות הקערה במרית לפי הצורך.

  • 09.

     מוסיפים את אבקת הפודינג, ומערבלים במהירות גבוהה במשך דקה לקרם חלק ונוח למריחה.  בניית העוגה:

  • 10.

    מעבירים עוגה אחת למגש, ומורחים עליה שליש מכמות הקרם. הופכים עליה את העוגה השנייה ומהדקים קלות. מורחים את הקרם הנותר בשכבה עבה על פני העוגה ועל דופנותיה.

  • 11.

     מסלסלים את הקרם בלהב סכין מריחה גמיש או בגב כף.

  • 12.

     מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך שעתיים לפחות, כדי להניח לקרם להתייצב. טיפ: אם אין שתי תבניות בקוטר 22 ס"מ, אפשר לאפות את העוגה בתבנית אחת גבוהה במשך 35-30 דקות, עד שמרכז העוגה יבש וקפיצי למגע. מצננים לגמרי, מחלצים את העוגה מהתבנית, וחותכים אותה לשתי שכבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(2252)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.